Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті
Впорається навіть підліток
Любите яблучні пироги, але не знайшли свій ідеальний рецепт? Тоді спробуйте цей! Пиріг виходить ніжним, смачним і м’яким.
А готується просто і швидко.
Інгредієнти:
150 г - борошна;
3 - яйця;
1 ч. л. - пекарського порошку;
100 г - молока;
дрібка солі;
1 - лимон;
120 г - коричневого цукру (підійде і білий);
1 кг - твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).
Для апетитної скоринки пирога беремо:
15 г - масла вершкового;
20 г - цукру.
Для початку проведемо підготовчі роботи з формою. Її розмір повинен бути діаметром 22-23 сантиметри. Застеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і струшуємо зайве.
Включаємо відразу духовку. Температуру ставимо 180°.
Ріжемо очищені яблука на тоненькі пластини і скроплюємо соком половини лимона, щоб не потемніли. Яйця розбиваємо в глибокий посуд, всипаємо цукор і трохи збиваємо. Вливаємо молоко. Борошно і пекарський порошок з’єднуємо і просіваємо. Цедру з лимона натираємо і додаємо в борошно.
В борошняну суміш вливаємо яєчну і вимішуємо тісто. Виливаємо його на яблука, акуратно перемішуємо, щоб фрукти були ніби в плівці.
Перекладаємо в форму. Посипаємо цукром і розкладаємо шматочки масла. Ставимо у духовку і печемо від 40 до 60 хвилин в залежності від вашої духовки.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ