Прорив кордону і початок евакуації у російському Бєлгороді: українська розвідка зробила заяву

У прикордонній зоні росії коїться щось дивне, схоже, самі себе бомблять

У Бєлгородській області на росії розпочалися активні бойові дії. У соцмережах з’являються відео, як нібито вертольоти бомблять населені пункти. Повідомляють також про термінову евакуацію населення. Росіяни зі страхом пишуть, що це українські військові сили почали наступ на Бєлгород.

Проте спецоперацію проводять росіяни. Таку заяву зробила українська розвідка.

- Мета операції - створення «смуги безпеки», - зазначив Андрій Юсов.

На території Бєлгородської області операцію проводять представники «Легіону «Свобода Росії» та «Російського добровольчого корпусу». Там заявили про проходження Гори-Поділ:

«Легіон з РДК приступили до штурму н/п Грайворон, Бєлгородської обл. Росія буде вільною!».

Як заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, операцію проводять виключно громадяни Росії, передає "Суспільне".

- Так, сьогодні «Російський добровольчий корпус» та «Легіон «Свобода Росії», що складаються з громадян Російської Федерації, приступили до операції по звільненню цих територій Бєлгородської області від так званого режиму Путіна і відсуванню противника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення, - сказав Юсов.

Він додав, що наразі управління розвідки не коментуватиме безпосередньо плани цієї операції, але «завданням і результатом має стати підвищення безпеки і захист українського мирного населення від терористичних атак та обстрілів з боку терористичних угруповань».

Крім того, Юсов зауважив, що наразі інформація про постраждалих уточнюється.

У коментарі Громадському в ГУР заявили, що те, що відбувається під Бєлгородом, - це наслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну:

- Відповідальність за ці події взяли на себе громадяни РФ, а саме сили РДК і «Легіону «Свобода Росії». Я думаю, що ми всі тільки можемо привітати рішучі дії опозиційно налаштованих громадян Росії, які готові до збройної боротьби зі злочинним режимом Путіна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень