Прокуратура заступилася за голову Рівненської облради

Усім ЗМІ розіслано спеціальний прес-реліз

У повідомленні прес-служби Рівненської обласної прокуратури, зокрема, сказано, що

Інформація, поширена сайтом «В кулуарах» про те, що голову Рівненської обласної ради підозрюють у перевищенні посадових повноважень, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, 22-го лютого сайт «В кулуарах» надрукував матеріал «Прокуратура зайнялася головою облради Володимиром Ковальчуком», у якому повідомлялося, що В. Ковальчука

підозрюють у перевищенні посадових повноважень та незаконному призначенні на необмежений термін нового ректора Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти «радикала» Дмитра Симака.

Про це у facebook повідомив депутат обласної ради від БПП «Солідарність» Юрій Шарманський (на фото).

 

Зазначалося, що "Симак був призначений так, ніби ВУЗ є власністю партії "радикалів" – одноосібно Володимиром Ковальчуком".

Далі наводився текст самого Шарманського та скани запиту, що його депутат скерував до Прокуратури.

Цитата Шарманського виглядала так:

Прокуратура Рівненської області перевіряє законність призначення Дмитра Симака на посаду в.о. ректора Рівненського інституту післядипломної та педагогічної освіти.

 

Оскільки цей заклад є власністю громади, а не радикальної партії, призначати там керівника мають депутати, крім того, я вважаю, було б доцільно перед призначенням врахувати і думку колективу. Виявляється Симака призначили розпорядженням голови обласної ради на безстроковий період.

 

Виходить так, що за вказівкою “групки приїжджих радників радикалів”, Володимир Ковальчук з власної волі, а може і ні, приймає рішення одноосібно, що є прямим перевищенням повноважень

 

Натомість, прокуратура у розісланому прес-релізі зазаначає:

Повідомляємо, що за даним фактом прокуратура не розпочинала досудове розслідування, а тим паче – не повідомляла жодній  особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

 

Нині це звернення перебуває на розгляді прокуратури області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень