Прогнози ООН шокують: за 80 років населення України скоротиться майже в половину

Ця тенденція властива всій Європі, але є одне але

Від початку 2021 року смертність в Україні зросла на 25%. За підрахунками ООН, до 2100 року населення України скоротиться на 45%.

За даними Держстату, у 2020 році померли 616 835 осіб, а народилися 293 457.

Від початку 2021 року смертність зросла на 25% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Всього від початку року в Україні померло 299 964 особи.

Як стверджує директор Інституту демографії й соціальних досліджень Олена Макарова, Україна входить до трійки європейських країн за інтенсивністю депопуляції.

- Такі процеси відбуваються в усьому світі, на європейському континенті народжуваність не забезпечує навіть просте відтворення. Інша справа, що в Україні депопуляція масштабна, затяжна.

 

Наші відмінності саме в смертності. Жінки у нас живуть на 6-7 років менше, ніж в країнах ЄС, а чоловіки на 10-14 років, — сказала Макарова.

Такі ж тенденції спостерігатимуться в більшості країн СНД. У Росії за цей час кількість населення зменшиться на 14%, Білорусі — 21%, Литви — 45%, Латвії — 42%.

У той же час в таких країнах, як Таджикистан, Киргизстан і Казахстан населення буде зростати.

Повідомляє ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень