Продукти проти облисіння: що з'їсти, аби мати густе і довге волосся

Лікарі відзначають, що найчастішою причиною випадання волосся у чоловіків та жінок є дефіцит поживних речовин

Щоб зупинити облисіння та інтенсивне випадіння волосся в першу чергу потрібно заповнити нестачу заліза, кальцію, йоду, міді, фосфору, цинку, селену, а також вітамінів A, D, E, C.

В організмі має бути достатньо біотину, фолієвої кислоти та ціанокобаламіну, яким відповідають вітаміни В7, В9 та О 12. Ці елементи можна отримати з м'яса, яєць, шпинату, батату, квасолі, авокадо, шпинату та ягід. Якщо в раціоні присутні ці продукти, то в організмі краще синтезується кератин, базовий компонент волосся, цибулини краще насичуються киснем, а волосся активніше росте здоровим, м'яким і блискучим.

В організм щодня має надходити до 15 мг цинку, 10 мг марганцю та 30-60 г хрому. Цинк міститься в яловичині та субпродуктах, пророщеній пшениці, гарбузовому насінні та квасолі.

Марганець є в гречці, висівках та чорниці, а хром — у тунці, буряках та м'яті. Ці речовини відповідають за живлення волосся та відновлення кровотоку в шкірі голови.

Традиційно треба звести до мінімуму споживання солодощів, та пити на день щонайменше 1,5 л води.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень