Про що варто пам'ятати, купуючи одяг та взуття для дітей?

Вибирати є з чого, але треба знати нюанси

Вибір взуття нині величезний – різні виробники, різні ціни і… різна якість. Причому висока ціна – не обов’язково показник якості. Особливо це стосується дитячого взуття, адже стопа ще росте та формується. Тож, обираючи взуття для дитини, треба керуватися в першу чергу не тим, щоб воно було красивим, а тим, щоб воно було зручним і безпечним для здоров’я стопи.

Як обрати одяг для дитини?

Обираючи одяг для дитини, в першу чергу звертайте увага на матеріал. Віддавайте перевагу натуральним тканинами – бавовні, льону, вовні. Втім, без синтетичних тканин також не обійтися. Наприклад, ідеальні купальники для дівчаток https://answear.ua/k/dity/divchynka/odyag/kupalniki – саме з синтетичних тканин: вони щільно облягають фігуру, не натирають і не тиснуть, швидко сохнуть і пропускають повітря.

Обов’язково звертайте увагу на крій, рівні та міцні шви, добре пришиту фурнітуру. Дитячий одяг повинен бути зручним і не сковувати рухи. І, звісно, він повинен подобатися дитині.

На що ж варто звернути увагу при виборі взуття?

Матеріал

Найкращим матеріалом для дитячого взуття вважається натуральна шкіра. Ніжка у шкіряному взутті буде дихати. Втім, непоганими також вважаються такі матеріали, як бавовна чи термомембрана.

Розмір

Розмірні сітки у різних виробників можуть відрізнятися, тому найкраще обирати взуття разом із дитиною. Малюк повинен приміряти взуття, походити в ньому, переконатися, що воно зручне і не тисне. Варто пам’ятати, що для ніжки, яка активно росте, обов’язково треба враховувати запас. Для літнього взуття https://answear.ua/k/dity/khlopchyk/vzuttya/kedy він становить 8 мм, а для зимового взуття та кросівок – 10-15 мм (адже тут треба враховувати, що дитина вдягатиме ще й шкарпетки). Більший запас не потрібен, адже взуття буде завеликим і дитині буде незручно в ньому ходити. Так само не варто купувати моделі без запасу, бо це завадить здоровому росту стопи.

Наявність супінатора

Дитяче взуття обов’язково повинне бути з супінатором – він потрібен для попередження плоскостопості.

Задник

Ортопеди одностайні у своїй думці – все дитяче взуття повинне бути з задником. А задник має бути міцним і не гнутися, аби міцно тримати дитячу стопу. Тому навіть влітку не варто спокушатися на те, щоб купити дитині шльопанці – лікарі радять уникати такого взуття.

Каблук

Не варто купувати дитині взуття на плоскій підошві. Різниця між висотою підошви спереду та ззаду повинна бути 10-15 мм, але не більше. Тому каблук повинен бути.

Підошва

Якщо задник не повинен гнутися, то підошва навпаки – повинна згинатися, аби дитині було комфортно переступати з п’ятки на носок. А ще підошва повинна бути рифлена, аби взуття не ковзало і дитина не падала. Особливо це стосується зимового взуття.

Застібка

Найзручнішою застібкою вважається липучка – її діти люблять найбільше. Вона також найбільш регулятивна. А от щодо взуття на шнурівках, то його можна купувати вже тоді, коли дитина сама навчиться зав’язувати шнурівки.

Як визначити, якого розміру взуття потрібне дитині?

Якщо у вас немає можливості купити взуття разом із дитиною, і, відповідно, приміряти його перед покупкою, треба обов’язково виміряти стопу. Для цього візьміть аркуш паперу. Також вам знадобляться олівець та лінійка. Аркуш паперу покладіть на підлогу і поставте на нього ногу дитини. Зверніть увагу – дитина повинна стояти рівно і не рухатися. Тепер олівцем обведіть стопу дитини по контуру, при цьому олівець треба тримати вертикально. Візьміть лінійку та заміряйте найдовшу відстань на малюнку – це буде розмір стопи дитини в сантиметрах. Ось і все – можна сміливо підбирати взуття для малечі!

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень