Про це не звикли говорити: як правильно сповідатися в церкві?

Поради, які допоможуть прийти до покаяння

Під час підготовки до сповіді важливо щиро усвідомлювати свої гріхи та називати їх чітко і конкретно. Проєкт EWTN дає кілька порад, як правильно називати свої гріхи на сповіді:

Чесність і щирість. Говоріть тільки правду, не применшуючи й не перебільшуючи свої вчинки. Господь наскрізь бачить серце кожного, і чесність на сповіді важлива для істинного покаяння.

Конкретність. Постарайтеся максимально точно описати гріхи. Наприклад, замість «словобідничав» скажіть «лукавив», «лаявся брудно», «пліткував» тощо.

Визнання провини. Визнайте свою особисту відповідальність за скоєні вчинки, не перекладаючи провину на інших людей або обставини. Наприклад, «Не зраджуй, не вбивав, не скупився, але ось як дійшла справа до »Не вкради« - ось тут-то і дав маху».

Не намагайтеся працювати у форматі «Себе виправдати - кожен привід знайде». Уникайте спроб виправдати свої вчинки або пояснити їх. Сповідь - це покаяння (і більше нічого)

Час і частота. Вкажіть, як часто чинилися ті чи інші гріхи й коли вони сталися, якщо це важливо. Наприклад, «рукоблудничав кілька разів на тиждень», «не бував у церкві на недільній службі вже місяць».

Молитва перед сповіддю. Помоліться перед обрядом, попросіть Бога допомогти в каятті та чесно назвати свої гріхи. Використання списків гріхів, які часто публікуються в церковних книжках і брошурах (це допоможе вам пригадати й усвідомити всі аспекти свого життя, де ви могли згрішити).

Головне пам'ятати, що мета сповіді - це очищення душі та відновлення стосунків із Богом, тож підходьте до цього таїнства зі щирим серцем і бажанням виправитися.

Після сповіді подякуйте Богові за милосердя і моліться про силу та благодать для подальшого життя без гріхів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень