Прийдуть додому: перепланування квартири та 7 інших пунктів, через які  вас можуть відключити газ 

Цього року газовики відновили обов'язковий техогляд газового обладнання у квартирах

Газовики повернулися до звичної роботи - перевірки газового обладнання в помешканнях українців. Планові техогляди обладнання з цього року знову стали обов'язковими. Головне завдання - виявити небезпечні порушення, а вони одразу ведуть до відключення газу. 

Наприклад, перепланування квартири. Якщо у разі демонтажу стіни між кімнатами спальне місце виявилося не відокремленим стіною від газового обладнання. Таке порушення веде до відключення від газу.

Як йдеться в повідомленні Державної служби України з питань праці, підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків із встановленням заглушки за умови:

  • наявності витоку газу;
  • несправної автоматики безпеки;
  • несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів;
  • відсутності тяги в димових і вентиляційних каналах;
  • самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання;
  • не забезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем) технічного обслуговування згідно з вимогами пункту 5.4 цієї глави;
  • не відповідності системи газопостачання житлового будинку проєктній та виконавчо-технічній документації.

Про це йдеться в пункті 5.7. розділу 5 глави 5 Правил безпеки систем газопостачання затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 р. № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 р. за № 674/27119. 

Якщо локалізувати порушення не вдається, то від газу можуть відключити весь стояк. Якщо ж порушення знайдено в конкретній квартирі, то її й відключають від газу.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень