Приступити до роботи мають відсторонені через COVID-19 посадовці

Попередні накази про їх відсторонення — тимчасово зупинені

Нацагентство України з питань державної служби надало роз'яснення від 04.03.2022 р. №148 р/з, яке вказує на те, що всі працівники, держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування, які були відсторонені від посад через відсутність вакцинації проти COVID-19, мають бути допущені до роботи.

Нагадаємо, що наказ МОЗ від 25 лютого №380 зупинив (до завершення воєнного стану) дію наказу МОЗ від 4 жовтня 2021 року №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

Попередній наказ слугував підставою для видання відповідних розпорядчих актів (наказів, розпоряджень) щодо відсторонення від роботи невакцинованих від COVID-19 працівників (у т.ч. держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування).

Тож НАДС зауважує, що ці накази і розпорядження визнаються такими, що втратили чинність із дня набрання чинності наказом №380 - з 25 лютого 2022 року.

Отже, з цієї дати відсторонені особи допускаються до виконання завдань за посадою.

Джерело: ligazakon

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень