Нанесли повні кошики поганок: як у Словаччині змагалися грибники (ФОТО)

Вони нанесли з лісу купу отруйних грибів – рідкісних і не дуже

Традиційне змагання грибників та виставка грибів, які можна знайти у Нітрянському регіоні, нещодавно відбулися у словацькому селі Малінова.

Побоювання організаторів щодо поганого грибного сезону не підтвердилися: учасники наносили аж 211 видів грибів ???? Щоправда, далеко не всі виявилися їстівними ????

Більшість грибів – або рідкісні види неїстівних грибів, або симпатичні отруйні види, чіпати які не варто.

Лише близько 10-15% зібраного врожаю вдасться з’їсти, повідомляє mukachevo.net.

Водночас організатори закликали грибників окрім збирання грибів збирати і сміття у лісі, якщо таке побачать. Ті відреагували і принесли три великих мішки з побутовими відходами.

Організатори з приємністю відзначили, що діти також брали участь у зборі грибів та відходів. Долучилися цілі сім'ї, деякі ходили до лісу по кілька разів.

Учасникам вдалося принести не тільки красиві їстівні гриби, але й неїстівні та отруйні. Серед них була смертельно отруйна зелена поганка. Відвідувачі змогли добре роздивитися її на всіх етапах розвитку, щоб добре запам'ятати, аби потім вміти розпізнати і ніколи більше не торкатися, - розповів один із членів журі.

До слова, виставка має освітню функцію - завдяки їй люди з навколишніх сіл навчилися збирати та відрізняти їстівні види грибів від неїстівних та отруйних ????

Частину зібраних на «тихому» полюванні грибів організатори переробили і приготували всілякі смачні страви. Відвідувачі заходу мали насолодитися смаженим «грибним м’ясом», грибними фрикадельками і супом із перемелених грибів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень