«Пред’явіть ваш сертифікат»: патрульні вимагають «ковідні» документи законно, - Подолін

І нічого з цим не зробиш

З 21 жовтня українців без сертифікатів про щеплення від Covid-19 чи негативного ПЛР-тесту не пускають у літаки, поїзди та автобуси міжобласного сполучення. Наявність «ковідних» документів перевіряють патрульні поліцейські.

Чи є законними такі дії правоохоронців, розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін:

- Згідно з постановою Кабінету Міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року, національній поліції тимчасово дозволяється обробка та обмін інформацією персональних даних осіб.

 

Тобто, кожен екіпаж патрульної поліції уповноважений перевіряти дотримання карантинних заходів, а саме - наявність COVID-сертифікатів, з метою здійснення точного контролю щодо осіб, які порушили правила карантинних вимог.

 

Нацполіція України вже встановила на планшети правоохоронців відповідне програмне забезпечення, яке допомагає зчитувати QR-код із міжнародним та внутрішнім сертифікатом вакцинації.

Посадовець додав, що уряд дозволив працювати малому та середньому бізнесу під час «червоної» зони за умови, якщо 100% працівників будуть вакциновані, а відвідувачі матимуть сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень