Правових підстав для продовження мобілізації немає – Правдивець

План призову в рамках шостої хвилі мобілізації виконано на 60%, на службу будуть добирати громадян за контрактом.

Сьомої хвилі мобілзації не планують, говорить представник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Олександр Правдивець:

– Відповідно до Указу президента 17 серпня призов по мобілізації завершено. Тобто правових підстав для подовження його або проведення – немає. На сьогоднішній день різниця не виконання плану буде компенсуватися за рахунок прийому на військову службу за контрактом громадян.

Як відомо, шоста хвиля мобілізації, згідно з указом президента пройшла з 19 червня до 17 серпня. Водночас план призову офіцерів виконано на 80%, забезпечення ж  транспортними засобами становить лише третину від потреби. До слова, за результатами проведення мобілізації призвано 8 % добровольців та  25% тих, хто тимчасово не працює.

Водночас, Міноборони не погодило законопроект, який передбачав можливість для громадян легально відкупитись від призову та мобілізації. Адже, Конституція України передбачає, що захист Вітчизни є обов'язком кожного громадянина. Цей закон порушуватиме рівність громадян перед законом – вважають у оборонному відомстві.

Нагадаємо, з Рівненщини призвано більше 900 військовозобов’язаних, а планувалося призвати у півтора рази більше – понад 1,5 тисячі  військовозобов’язаних.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень