Правила продажу долара змінилися: які нові обмеження діють

Вперше з початку повномасштабної війни діють нові обмеження

В Україні із 29 серпня змінили правила продажу валюти. НБУ дозволив банку продавати безготівкову валюту. Також збільшили щомісячний ліміт продажу валюти для розміщення на депозиті.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

— НБУ пом'якшує валютні обмеження щодо продажу безготівкової іноземної валюти громадянам, продовжуючи реалізацію Стратегії пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування, – йдеться у публікації.

Так, з 29 серпня 2023 року НБУ:

  • вперше з початку повномасштабної війни дозволить банкам продавати безготівкову іноземну валюту без підтвердження підстав чи зобов'язань щодо такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, встановленим банком, у межах щомісячного ліміту у розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку;
  • збільшить зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

— Такі зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками є зручнішими та безпечнішими.

 

Це зі свого боку дозволить зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом, – йдеться у публікації.

За необхідності Національний банк готовий застосувати додаткові заходи щодо мінімізації множини обмінних курсів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень