Повітряний крафін «Зебра», як пух: красива випічка на Великдень без дріжджів
Він має гарний вигляд у розрізі та готується без опари
Крафін «Зебра» готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Продукти для випічки необхідні максимально прості.
Інгредієнти:
- борошно - 520 г;
- яйце - 1 шт;
- жовтки - 3 шт;
- сир - 180 г;
- вершкове масло - 100 г;
- молоко - 200 мл;
- сода - 1 ч. л.;
- какао-порошок - 40 г;
- сухий кондитерський мак - 2 стіл. л.;
- горіхи, сухофрукти, цукати за бажанням.
Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.
У чашку з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку.
Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.
У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів і усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку. Обидва види тіста викладіть у духовку мінімум на годину, а краще на кілька.
Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі трикутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.
Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна башточка з усіма шарами назовні.
Викладіть крафіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін «Зебра» можна посипати пудрою через ситечко.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ