Повітряна, як пух, і волога паска: рецепт від 67-річної свекрухи без замішування тіста (ФОТО)

Він дуже простий

За цим рецептом паски вийдуть повітряними, в мірі вологими та дуже ароматними. При цьому не потрібно буде годинами вимішувати тісто руками. Все робиться відносно швидко та просто.

Інгредієнти:

  • 600 г – борошна;
  • 125 мл – молока;
  • 250 г – сметани;
  • 200 г – вершкового масла;
  • 3 – яйця;
  • 3 – яєчних жовтки;
  • 300 г – цукру;
  • 10 г – ванільного цукру;
  • 0,5 ч.лож. – солі;
  • 14 г – швидкодійних дріжджів;
  • 250 г – родзинок.

Готувати паски без замішування починайте з приготування опари. Молоко трішки підігрійте. Всипте у нього дріжджі. Додайте 1 ст.лож. цукру з загального об’єму. Перемішайте. Просійте у суміш 4 ст.лож. борошна. Ще раз усе перемішайте.

Накрийте рушничком і залиште на пів години, щоб дріжджі активувалися. Місце має бути теплим. Наприклад, розігріта до 50 градусів духовка, яку ви вже вимкнули. Решта продуктів мають бути кімнатної температури.

У миску розбийте 3 яйця. Ще в трьох відділіть білок від жовтка. Жовтки додайте до решти яєць. Білки у сухій мисочці поставте до холодильника – вони підуть на глазур. До яєць із жовтками додайте цукор, ванільку, сметану, вершкове масло, яке попередньо розтопіть та дайте трішки прохолонути. Перемішайте міксером.

У цю масу просійте половину борошна. Має вийти тісто рідше, ніж на оладки. Змішайте його з опарою, яка вже підійшла. Перемішайте міксером на найменших обертах. Накрийте тісто рушником і поставте в теплому місці на 1 годину. Воно має підійти удвічі.

Родзинки залийте окропом. Залиште так на 10 хвилин. Потім рідину злийте, а ягоди нехай просохнуть. Змішайте їх з невеликою кількістю борошна й відправте у тісто.

Форми для випікання змастіть олією. Тісто обімніть вінчиком. Просійте решту борошна та перемішайте. Маса має вийти не дуже густою. Мішайте силіконовою лопаткою, яку попередньо змастіть в олії.

Заповніть форми тістом на третину. Накрийте й залиште, аби паски піднялися. На це піде 30-40 хвилин.

Потім переставте форми у духовку, яка має бути розігрітою до 180 градусів. Залежно від розмірів формочок достатньо буде випікати 25-35 хвилин або й трішки довше.

Щоб наші пасочки не осіли, щойно дістанете їх із духовки, покладіть на бік. Коли прохолонуть повністю, можете позбавити їх від формочок. Покрийте глазур’ю і прикрасьте на власний смак.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень