Повітряна, як пух, і волога паска: рецепт від 67-річної свекрухи без замішування тіста (ФОТО)

Він дуже простий

За цим рецептом паски вийдуть повітряними, в мірі вологими та дуже ароматними. При цьому не потрібно буде годинами вимішувати тісто руками. Все робиться відносно швидко та просто.

Інгредієнти:

  • 600 г – борошна;
  • 125 мл – молока;
  • 250 г – сметани;
  • 200 г – вершкового масла;
  • 3 – яйця;
  • 3 – яєчних жовтки;
  • 300 г – цукру;
  • 10 г – ванільного цукру;
  • 0,5 ч.лож. – солі;
  • 14 г – швидкодійних дріжджів;
  • 250 г – родзинок.

Готувати паски без замішування починайте з приготування опари. Молоко трішки підігрійте. Всипте у нього дріжджі. Додайте 1 ст.лож. цукру з загального об’єму. Перемішайте. Просійте у суміш 4 ст.лож. борошна. Ще раз усе перемішайте.

Накрийте рушничком і залиште на пів години, щоб дріжджі активувалися. Місце має бути теплим. Наприклад, розігріта до 50 градусів духовка, яку ви вже вимкнули. Решта продуктів мають бути кімнатної температури.

У миску розбийте 3 яйця. Ще в трьох відділіть білок від жовтка. Жовтки додайте до решти яєць. Білки у сухій мисочці поставте до холодильника – вони підуть на глазур. До яєць із жовтками додайте цукор, ванільку, сметану, вершкове масло, яке попередньо розтопіть та дайте трішки прохолонути. Перемішайте міксером.

У цю масу просійте половину борошна. Має вийти тісто рідше, ніж на оладки. Змішайте його з опарою, яка вже підійшла. Перемішайте міксером на найменших обертах. Накрийте тісто рушником і поставте в теплому місці на 1 годину. Воно має підійти удвічі.

Родзинки залийте окропом. Залиште так на 10 хвилин. Потім рідину злийте, а ягоди нехай просохнуть. Змішайте їх з невеликою кількістю борошна й відправте у тісто.

Форми для випікання змастіть олією. Тісто обімніть вінчиком. Просійте решту борошна та перемішайте. Маса має вийти не дуже густою. Мішайте силіконовою лопаткою, яку попередньо змастіть в олії.

Заповніть форми тістом на третину. Накрийте й залиште, аби паски піднялися. На це піде 30-40 хвилин.

Потім переставте форми у духовку, яка має бути розігрітою до 180 градусів. Залежно від розмірів формочок достатньо буде випікати 25-35 хвилин або й трішки довше.

Щоб наші пасочки не осіли, щойно дістанете їх із духовки, покладіть на бік. Коли прохолонуть повністю, можете позбавити їх від формочок. Покрийте глазур’ю і прикрасьте на власний смак.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

В маршрутці №6 загублено чорний рюкзак

В маршрутці №6 у Рівному забули чорний рюкзак з концертним костюмом  танцювального колективу «Едельвейс». Прохання допомогти в пошуку. Хто знайшов рюкзак, прохання зателефонувати за номерами телефонів 068-007-30-37 або 050-339- 30-37

У Рівному знайшли автомобільний номер

У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО   Власник може звертатися за номером: +380972381545  

У Рівному знайшли посвідчення УБД на прізвище Волошин

Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064

Більше оголошень