Повірка лічильників: Хто має за це платити

Проводити повірку приладів обліку необхідно що чотири роки

ФОТО з мережі

Аби сплачувати тільки спожиті послуги, а не нарахування за нормативами, необхідно стежити за вчасною повіркою лічильників. Зазвичай нагадування про таку процедуру приходить в особисті електронні кабінети споживачів. Або інформацію наводять у квитанціях за спожиті послуги. Традиційно лічильники тепла й води необхідно повіряти що чотири роки.

Лічильники тепла перевіряють у спеціальних лабораторіях, й проводять таку повірку виключно спеціалісти.

 

Лічильники ж холодної води для повірки можна й не демонтувати, а провести таку повірку вдома за 15 хвилин. До речі, під час повірки лічильника витрачають 30 літрів води.

Відповідно до ст. 28 закону «Про метрологію та метрологічну діяльність», періодична перевірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) вимірювальних приладів здійснюється коштом підприємств та організацій, що надають послуги з тепло- та водопостачання.

У той самий час, ст. 46 цього закону говорить, що фізособи оплачують метрологічні роботи, пов'язані зі здійсненням всіх видів метрологічного контролю на госпрозрахункових засадах, зокрема і перевірку вимірювальних приладів.

Тож у підсумку перевірку лічильників оплачує той, хто зазначений в угоді, яку укладають для надання конкретної комунальної послуги.

Зазвичай у договорах записано, що перевірку оплачує той, хто й оплачував купівлю цього лічильника.

А ось що стосується загальнобудинкових лічильників (зазвичай це лічильник тепла), то їхню перевірку здійснює теплокомуненерго власним коштом. Однак, якщо лічильник знаходиться на балансі ОСББ чи управлінської компанії, то його перевірку оплачують мешканці багатоквартирного будинку.

За матеріалами Today 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень