Повінь і паводок Рівненщині поки не загрожують

Проте відомо, які райони перебувають у групі ризику

 За словами заступника начальника Рівненського обласного управління водних ресурсів Віталія Даценка, нині встановилась погода, що сприяє поступовому таненню води - вдень плюсові значення, а вночі мороз. Чи існує ризик повені в області, Віталій Даценко зазначив таке:

Щодо ризиків, то зараз як таких ризиків немає. Ще не почалося танення снігу масове. Воно ніби є, але запас у річках вільного об’єму, до критичних відміток, ще дуже великий.  Ризик може бути лише тоді, якщо дуже сильно підвищиться температура і не буде вночі морозів.  

Ситуації, подібні до тих, що були на Закарпатті, на Рівненщині неможливі хоча б тому, що в області відсутні річки зі швидкою течією. Традиційно у групі ризику, де можлива поява повені – північні райони: Зарічне, Дубровиця, Володимирець, Рокитне, Сарни. Щодо інших районів, то там паводконебезпечних ситуацій не було.

До слова, у водогосподарських організаціях створено 58 аварійних бригад загальною кількістю 390 осіб. Також Віталій Даценко відзначив, що до роботи в екстремальних умовах  підготовлено і спеціалізовану техніку та сипучі матеріали: 19 екскаваторів, 9 бульдозерів, 5 кранів, 1 скрепер, 35 автомобілів, 7 колісних тракторів, готові до відкачування води 75 польдерних насосних станцій та 2 пересувні насосні станції, заготовлено 17,5 м3 каменю, 61,1 м3 щебеню, 56,7 м3 піску, 1226 мішків,  для роботи інженерної та автомобільної техніки є в наявності  2,4 т паливо-мастильних матеріалів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень