Змусили чекати 5 років, а тепер ставлять умови: розпач вкладників ЖК «Рівненська брама» (ФОТО)

Люди, які повністю оплатили квартири, досі живуть в орендованих

Понад пів сотні людей зібралося сьогодні під стінами міської ради у Рівному. Частина з них - пайовики ЖК «Рівненська брама». Люди 5 років сподіваються отримати обіцяне житло, втім, досі на нього не дочекалися. 

Мітингарі змонтували стенди та повісили плакати.

Рівняни принесли під мерію намети і встановили їх на території адмінбудівлі. Як розповіла учасниця акції Ольга Козодуб, кілька людей чергуватимуть там цілодобово.

Пікетувальники вимагають, щоб місто (як замовник, що вибрав забудовника, який кинув людей) провело аудит і замінило забудовника.

Наразі квартири не отримали близько пів сотні пайовиків житлового комплексу на вулиці Костромській.

Вкладники зверталися і до поліції, і до суду, але поки суттєвих змін у справі немає. Люди, які повністю оплатили квартири, досі живуть в орендованих. 

Доки мітингарі вигадували, як покликати представників міської влади, ті спустилися до людей самі.

Поспілкуватися з ними вийшов Олександр Третяк, Віктор Шакирзян та начальник управління капітального будівництва (УКБ) Володимир Ляшук.

З'ясувалося, що впродовж 4-х місяців УКБ намагалось допомогти розібратися у непростій ситуації. Про це журналістам розповів Володимир Ляшук:

– Зустрічалися декілька разів пайовики, УКБ, інвестор та гензабудовник. Ми розуміли, що є ошукані люди, є БКМ (Буд Кепітал Менеджмент), які в потрібний час не зафіксували порушення.

 

Чотири місяці нашої роботи довели нас до того, що сьогодні люди вийшли на протест, бо питання не вирішене, - каже керівник УКБ.

За словами очільника міста, відновити та завершити будівництво об’єкту ошуканих вкладників місто не може, бо не є замовником проєкту. Зобов’язати його повернути кошти міська влада теж не має повноважень:

– Якщо ми зараз приймемо рішення зупинити будівництво, забрати землю, розірвати договір з управлінням капітального будівництва, це зумовить черговий колапс.

 

Там вже проживає кілька сотень людей, також є ті, хто буде  отримувати квартири. Вони прийдуть до нас з вимогою, навіщо ви зупинили процес будівництва, - каже Олександр Третяк.

Представник забудовника взяв на себе зобов’язання до 25 жовтня відпрацювати кожну угоду – скільки внесено коштів і які умови договору – й надати свої пропозиції щодо врегулювання цієї проблеми.

Вкладники тим часом мають визначитися – хто хоче забрати гроші, а хто – житло.

Щоправда, люди у ці обіцянки не вірять...????

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень