Потоп на Поліссі: винні бурштинокопачі? (ФОТО/ВІДЕО)

На Поліссі відкачують воду та оцінюють збитки від підтоплень

У ніч проти, 17 травня, внаслідок сильних дощів сталося підвищення рівня води в річці Льва в населених пунктах Рокитнівського району.

Підйом ґрунтових вод спостерігався також в Сарненському, Дубровицькому, Зарічненському, Березнівському та Володимирецькому районах.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА,

найбільше постраждали від зливи житлові будинки в смт Рокитне, селах Старики, Осницьк, Рокитне, Томашгород, Вежиця, Переходичі, Блажове.

На сесії Рокитнівської районної ради, депутати виділили 400 тисяч гривень на резервний фонд для ліквідації збитків.

За словами голови Сарненської РДА Ярослава Яковчука, в районі від негоди найбільше постраждали населені пункти Олексіївна, Клесів, Вири, Федорівка та Сарни. Тут рятувальники відкачують воду, а соціальні служби готові надавати допомогу людям.

У Березнівському районі частково постраждали домогосподарства Друхова та Зірного. Допомогу з відкачування води людям надають рятувальники спільно з представниками місцевих органів влади.

Обстежують домогосподарства і в Зарічненському районі, зокрема, в смт Зарічне та селі Бутово. Підтоплення є і в декількох приватних садибах Володимирецького і Дубровицького районів.

Тим часом, на Рівненщині знову очікують опади, рівень води в річках продовжить підніматися.

А от наші колеги з UA: Рівне запитали науковця з НУВГП про імовірний зв'язок між підтопленнями та незаконним видобутком бурштину.

І почули – позитивну відповідь. Деталі на відео.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень