Постраждалі від хімічної атаки в Маріуполі розповіли про свій стан (ВІДЕО)

З'явилось відео з окупованого Маріуполя

Постраждалі від вчорашньої хімічної атаки на Маріуполь знаходяться у відносно задовільному стані. Цивільні контактували з речовиною мінімально. Ближче до епіцентру ураження перебували військовослужбовці. 

Ввечері 11 квітня у Маріуполі Донецької області загарбники скинули з безпілотника невідому отруйну речовину.

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко на відео коментує подію:

- Зараз неможливо провести аналіз і з’ясувати, якою речовиною було отруєно людей, адже перебуваємо в повній блокаді, а епіцентр ураження обстрілюється росіянами, в тому числі з метою знищення доказів свого злочину.

Дещо дивує, що, маючи тисячі вбитих росіянами цивільних в Маріуполі, всі заговорили про нас лише після атаки хімічною речовиною.

На відео - військовослужбовець, що перебуває в помірному стані. Двоє інших - під постійним наглядом лікарів. Ось що розповідає лікар-анестезіолог військового госпіталю:

- До нас надійшли постраждалі з ознакамии можливого застосуваання хімічної зброї. Серед цих ознак були виражені гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області рота, слизових ділянок очей. Враховуючи наші умови, постраждалим була надана симптоматична безоплатна медична допомога.

Постраждалий мешканець Маруполя розповідає:

- Ми сильно не виходили, ледве дійшли на перший… Глянули – там білим-біло по заводу… Одразу стало погано, шум у вухах, тахікардія, слабкість.

Серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки. 

На даний момент відомо, що загарбники застосували отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Через тотальну блокаду неможливо провести їх токсикологічний аналіз.

Джерело: Маріупольська міська рада

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень