Посадовець колонії на Рівненщині експлуатував ув’язнених, — ДБР (ФОТО)

За аналогічною схемою діяв й інший посадовець колонії, щоправда, на Прикарпатті

ДБР затримало посадовців Городищенської виправної колонії №96 на Рівненщині та Коломийської виправної колонії №41 на Івано-Франківщині, які наживалися на праці засуджених. Вони продавали товари, виготовлені засудженими, за хабарі, без укладання офіційних угод.

За даними ДБР та прокуратури Львівщини, помічник начальника однієї із колоній Рівненщини вимагав та одержав хабар у розмірі 174 тис. грн за необлікований продаж виробів з металу.

 

Зокрема, за ці гроші працівник колонії обіцяв продати 30 буржуйок, виготовлених засудженими, без відповідних договорів та офіційної оплати.

За аналогічною схемою другий підозрюваний, виконуючий обов’язки начальника виробничої майстерні виправної колонії Івано-Франківщини, вимагав та одержав неправомірну вигоду за продаж виробів з дерева.

За хабар чоловік обіцяв організувати виготовлення та передачу 50 комплектів ігрових нард без офіційної оплати.

 

Вартість такої послуги становила 160 тис. грн.

Обох працівників колоній затримали після одержання грошей. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Наразі затримані під вартою і за клопотанням прокурора відсторонені від займаних посад. Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Правоохоронці не розголошують назви установ, де затримали хабарників. За даними видання ZAXID.NET, затримані посадовці Городищенської виправної колонії №96 та Коломийської виправної колонії №41.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень