Поради, яких ви ще не чули: як використовувати опалі яблука?

Дієві лайфхаки від городників

Падалицею дачники називають ті плоди, які пікірують з гілки на землю через хвороби, сильний вітер або негоду. Деякі з них можна відразу вжити в їжу, а з іншими доведеться повозитися. 

Чи потрібно прибирати опалі яблука? 

Головне, що потрібно обов'язково запам'ятати  -  не можна залишати опалі яблука під яблунею. В іншому випадку падалиця стане причиною інфекції в ґрунті й навіть в самому дереві, а ви потім не оберетеся проблем.

Чи можна викидати гнилі яблука на город?

Гнилі яблука, як добриво, відмінно підходить для багатьох посадок. 

Досвідчені дачники використовують гнилі яблука, як добриво, для:

  • аґрусу;
  • малини;
  • порічки;
  • плодових дерев.

Для того, щоб удобрювати чагарники падалицею, відсортуйте їх, а потім подрібніть лопатою. Зробіть борозну навколо куща, внесіть шар яблук, потім шар перегною і ґрунту, товщиною 15 см, а зверху замульчуйте тирсою або соломою.

Добриво дерев проводиться трохи інакше. Відібрані яблука також потрібно подрібнити лопатою, відміряти від пристовбурного кола 10 см і закопати добриво навколо стовбура на глибині 15 см.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень