Популярні товари потраплять під заборону: заради членства України в ЄС

Наразі опрацьовується відповідний законопроєкт

Документ дозволить імплементувати Директиву 2019/904 та поступово обмежити обіг пластикової продукції одноразового використання на території України, - повідомляє NV.

Як повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, ці заходи пов’язані із прагненням України стати членом Європеського Союзу.

Зокрема передбачається заборонити виробництво, імпорт, введення в обіг та продаж наступних товарів:

  • гігієнічні ватні палички з пластиковою основою;
  • контейнери з пінополістиролу та пластикові упаковки у вигляді блістерів або лотків — для готових харчових продуктів, які споживаються на місці або на виніс;
  • мішалки та соломинки для напоїв;
  • держаки для повітряних кульок;
  • шпажки;
  • одноразові виделки, ножі, ложки, тарілки та інші подібні вироби.

За останні роки Україна довела, що поділяє та відстоює європейські цінності та готова до реформ, щоб стати повноцінним членом Європейського Союзу. Відтак трансформація системи управління відходами в країні триває, — додали у Міндовкілля.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень