Популярна вакцина від COVID-19 визнала, що могла завдати здоров'ю непоправної шкоди

Вакцина може спричинити рідкісний побічний ефект — тромбоз

Фармацевтична компанія AstraZeneca в судових документах уперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може спричинити рідкісний побічний ефект — тромбоз із синдромом тромбоцитопенії (ТТС). Про це пише Telegraph.

На фармацевтичного гіганта подали груповий позов через те, що вакцина, розроблена спільно з Оксфордським університетом, нібито спричинила смерть і серйозні травми в десятках випадків. 

Торік першим про побічний ефект повідомив Джеймі Скотт, батько двох дітей, який зазнав перманентного пошкодження головного мозку після розвитку  тромбу та кровотечі в мозку.

 

Загалом до суду подали 51 справу — постраждалі та їхні родичі вимагають відшкодування збитків, які оцінюють у 100 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 125 млн доларів).

Юристи позивачів стверджують, що побічний ефект повʼязаний із захворюванням вакциноіндукована імунна тромбоцитопенія та тромбоз, яке вважають підвидом ТТС. Хоча AstraZeneca, схоже, не визнає цей термін, вказує видання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень