Попереджають про небезпечні «сірники», від яких може вибухнути котел (ФОТО/ВІДЕО)

Їх знаходять у місцях, де велися бойові дії

На Київщині, де велися бойові дії, люди знаходять зразки трубчатого пороху, що залишається після відстрілу артилерійських снарядів. Це палички, схожі на бенгальські вогні.

Люди збирають їх, приносять додому й використовують як сірники.

Це може призвести до страшних наслідків.

- В районі Пущі-Водиці та в Київській області, де велися бойові дії, місцеве населення знаходить зразки трубчатого пороху. Це видовжені палички, схожі на бенгальський вогник, які використовуються для відстрілу артилерійських снарядів, - ідеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації.

Попри те, що на Київщині заборонили відвідувати ліси, деякі місцеві жителі збирають ці небезпечні порохові заряди.

Люди використовують їх у побуті як сірники – зокрема, ними розпалюють домашні печі та котли, чого робити категорично не можна.

 

- Дійсно, на відкритому повітрі пороховий заряд горить контрольовано через малий тиск. Однак використання трубчатого пороху у закритому просторі (як, наприклад, піч чи котел) є пожежо- та вибухонебезпечним. Використання навіть двох одиниць може призвести до детонації через стрімке виділення теплової енергії та газоподібних продуктів, - йдеться в повідомленні.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень