Понад пів року у масках. Чи є майбутнє у губної помади?

Vogue опитали експертів модного світу про нові реалії посткоронавірусного світу

Маски на обличчях для запобігання поширення covid-19 стали звичним атрибутом. Разом з тим вони приховують наші емоції, посмішки та… губи. Дівчата ще у травні жартували у соцмережах, що найбільш безглуздою покупкою весни сміливо можна вважати помаду. Але чи є майбутнє у цього косметичного засобу?

Відповідь на це питання шукали фахівці Vogue, які опитали візажистів й директорів make up відомих брендів.
 

Переваги змістилися: зараз більше уваги приділяється підводці для очей і ефектному зовнішньому вигляду, а шкіра і губи залишаються природнішими, щоб макіяж під маскою не стирався.

Тінти для губ і бальзами ідеально підходять для тривалого ефекту і носіння під маскою, при цьому відчуття комфорту і приємного догляду за губами залишається. Зараз існує тренд на злегка забарвлені губи в природних тонах, і навіть коли ми бачимо, що на губах саме помада, то у неї матова текстура і злегка розмитий стиль нанесення.

Коли у нас з'явиться можливість уже не носити маски, то з'явиться й бажання прикрасити наші губи драматичними й виразними глянцевими тонами. Нам усім буде приємно привернути увагу до своїх ротів після того, як наші очі так довго були на авансцені, — каже Ніккі Вольф, візажист Dior.

 
 
 
 
 


Хай живуть стійкі формули! Сила добре нафарбованих губ у тому, що вони за мить створюють настрій і неодмінно мають бути частиною макіяжу. Я раджу використовувати тінт для губ або матову помаду. Ця текстура означає, що колір ваших губ буде досить стійким і не потребуватиме втручань.

Коли я знімаю маску, я хочу бути ошатною, щоб справити враження. Поцілунок нафарбованими губами в порівнянні з поцілунком голими губами — потужна і надихаюча заява.

Зараз, більше ніж будь-коли, сила губ повинна залишатися з нами, говорить Вел Гарланд, глобальний директор з макіяжу L’Oréal Paris.

 
 
 
 
 
 


Я не думаю, що це кінець для помади. Вона повернеться, адже все ще є місця, де ви можете перебувати без маски, наприклад, коли ви їсте або п'єте, або під час онлайн-наради. Це питання змушує мене думати про деяких жінок в арабських країнах, які носять чадру і все одно наносять помаду щодня. Як закріпити помаду під маскою? Поцілувати серветку після нанесення помади, а потім нанести зверху трохи пудри, — ділиться лайфхаками Інге Грогнард, візажист Balenciaga.

 
 
 
 
 


Маски не зовсім сумісні зі щоденною б'юті-рутиною, до якої ми звикли. Ми можемо підкреслити очі, додати виразності бровам, але як щодо ідеальних соковитих губ?

Ви наносите помаду, щоб відчути силу і цілісність, і навіть попри те, що рот має бути прикритим, коли ви перебуваєте в громадському місці, це не змінює того, як ви почуваєтеся з помадою на губах. Виберіть стійку рідку помаду або використовуйте серветку і пудру для додання поверхні стійкості.

Нанесення кольору на губи має психологічний ефект, тому на робочих зустрічах, обідах і під час таких важливих дзвінків у Zoom помада залишається основним продуктом, — зауважує Алекс Майо, візажист Lizzo і Tinashe.

 
 
 
 
 
 


Макіяж губ не має відходити на другий план тільки тому, що тепер ми змушені носити маски — помаду все ще можна носити в таких випадках, як для вечері в ресторані або навіть просто вдома. Помада миттєво надає впевненості.

Було б прикро залишитися без цього ключового елемента макіяж-рутини, коли ми потребуємо більше впевненості у своєму житті, — каже Люсі Брідж, візажист Vivienne Westwood і Charles Jeffrey.

 
 
 
 
 
 
 
 


Ми надягаємо маски в магазинах, закритих приміщеннях і в натовпі, але ми все ще можемо їсти в ресторанах, де маски не обов'язкові, й у нас все ще є наша сім'я і близькі друзі, з якими ми можемо проводити час без маски на обличчі.

Маски з'являються і зникають як у громадському, так і в особистому житті, і я все ще вважаю, що можливість прикрасити обличчя може трохи підбадьорити й вас, і людей довкола, коли ви знімете маску за вечерею і зробите вечір особливим.

Я раджу використовувати стійкі помади з насиченими пігментами або оксамитові кольори, які забарвлюють губи, або нейтральні тілесні відтінки з олівцем для губ для спокійнішого, але виразного вигляду.

Я не дозволила коронавірусу вплинути на моє почуття гламуру, і я усвідомлюю необхідність створювати привід, щоб насолоджуватися життям настільки, наскільки це можливо, — коментує Кей Монтано, візажист Chanel.

 
 
 
 
 
 

За матеріалами Vogue.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень