Понад 23 млн грн для кисневих точок отримала Рівненщина

До кінця року мають ще придбати 40-50 апаратів

Область отримала з державного бюджету 9 млн 233 тис. грн для обладнання кисневих точок. Наразі у терміновому режимі проводиться виготовлення проєктно-кошторисної документації.

 

Також додатково виділено ще понад 14 млн грн для забезпечення медичних закладів кисневими точками в об’ємі 80% від теперішнього ліжкового фонду, передбаченого для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Про це інформує цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА. 

Для медичних закладів області, які лікують пацієнтів із коронавірусною інфекцією, закуплено 100 кисневих концентраторів. Наразі їх є 180. У планах до кінця року придбати ще 40-50 апаратів.


На Рівненщині працює 15 закладів першої хвилі - Рівненські міські лікарні №1 та №2, Дубенська міська лікарня, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська, Дубровицька, Острозька, Зарічненська та Рівненська ЦРЛ, Дубенський пологовий будинок, а також спеціалізована медико-санітарна частина №3 у м. Вараш. Також пацієнтів з COVID-19 лікують у Рівненській обласній дитячій лікарні. 


Слід відзначити, що попит на тестування на Рівненщині щодня збільшується через період активної захворюваності на усі гострі респіраторні інфекції.  

Обласний лабцентр на сьогодні робить до 1200-1300 тестів в день. Для збільшення можливості робити до 2 тисяч тестів з держбюджету обласному лабораторному центру докуплено два ампліфікатори та автоматичну станцію проби підготовки. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень