Понад 500 родовищ корисних копалин розвідали на Рівненщині. Чи знайшли алмази?

Які родовища за останній час розвідали в області?

Фото ілюстративні, колаж Радіо Трек
Фото ілюстративні, колаж Радіо Трек

Більше, ніж пів тисячі розвіданих родовищ корисних копалин є на Рівненщині.

190 з них перебувають в експлуатації, користуються родовищами майже 100 підприємств області. У видобувній галузі в нашій області працюють 29 000 осіб, розповів заступник очільника краю Ігор Тимошенко.

За його словами, за останній час на Рівненщині розвідали 20 родовищ корисних копалин. Це переважно будівельний камінь та пісок. Останніми роками розвідка родовищ коштом суб’єктів господарювання, розповів заступник очільника краю Ігор Тимошенко:

Ігор Тимошенко. Фото - Рівненської ОДА.

Останні 10-ліття, а може й 20 років розвідка родовищ відбувається коштом самих суб’єктів господарювання. Суб’єкт господарювання розвідує родовища, потім бере участь у торгах або без аукціону й отримує спеціальний дозвіл на це родовище, – розповів Ігор Тимошенко.

До слова, раніше на Рівненщині проводили розвідки у пошуках алмазів. Втім, на сьогодні розвіданих родовищ цього каменю немає.

Натомість в області продовжують продавати спеціальні дозволи на видобуток бурштину. За останні два роки на аукціонах продали 51 такий дозвіл.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень