Понад 10 тисяч хрущовок в Україні підлягає знесенню. Що буде з мешканцями таких квартир?

Нардепи готують законопроєкт щодо модернізації застарілого житла

В Україні готують законопроєкт, який має розв'язати проблему застарілого житлового фонду. Документ планують розглянути у Верховній Раді до кінця цього року. 

На сьогодні у багатьох містах України половина житлового фонду - застаріла.

До початку повномасштабного вторгнення йшлося про 30 тисяч застарілих будинків, 10 тисяч з них - хрущовки.

Саме їх реновацію розглядають у комітетах Верховної Ради. 

У випадку відновлення хрущовок слід застосовувати комплексний підхід, адже ремонт одного-двох будинків ситуацію ніяк не змінять. У цьому контексті новий законопроєкт мають розглядати з позиції іншого законну - «Про основні засади житлової політики». Щоб загалом міста планували комплексно з соціальною інфраструктурою. 

На сьогодні багато країн світу мають проблему застарілого житла, і до її вирішення кожен підходить по різному, зважаючи передусім на потреби та фінансові можливості. Наприклад у країнах ЄС у випадку знесення за перебудови застарілого житла власники отримують субсидії. При цьому під час реконструкції житла його мешканців з квартир не виселяють. 

Серед можливих варіантів відновлення хрущовок в Україні розглядають можливість надбудови додаткових поверхів та мансард. При цьому проводять повну модернізацію інженерних мереж у будинку та його утеплення. 

Джерело: РБК-Україна


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень