Помер творець e-mail

На 74 році життя

Стало відомо, що 5 березня в США помер 74-річний творець електронної пошти Рей Томлінсон. Новину про смерть підтвердив в своєму Twitter розробник стека протоколів TCP / IP Вінт Серф. Рей Томлінсон після закінчення Массачусетського технологічного інституту в 1967 році влаштувався в компанію Bolt, Beranek and Newman, де написав програму CPYNET для передачі файлів через мережу ARPANET, яка є прообразом сучасного інтернету.

Після цього він використовував частину коду CPYNET для відправки текстових повідомлень на інші комп'ютери. До цього повідомлення можна було відправляти тільки тим, хто використовував той же комп'ютер. Перше електронне повідомлення Томлінсон відправив у 1971 році. Він не запам'ятав, що саме він написав у ньому, але це було щось таке, що абсолютно не запам'ятовується.

Томлінсон також придумав використовувати знак @ для відділення імені від хоста - той же підхід застосовується донині.

У 1971 році винахід Рея Томлінсона не став проривом. Розробник згадував, що його колега попросив нікому не показувати програму, оскільки це було не те, чого просило начальство. У 2012 році Томлінсон був введений в Зал слави Інтернету, куди входять люди, які зробили значний внесок в розвиток Мережі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень