Помер Заслужений юрист України та викладач «Острозької академії» Василь Попелюшко

Вічна пам’ять!

З життя пішов 71-річний доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін «Острозької академії» Василь Попелюшко

Відомо, що він декілька місяців боровся з невиліковною хворобою, яка, на жаль, перемогла.

У 25 років Василя Попелюшка обрали народним суддею в Казахстані, а через 4 роки він вступив до аспірантури заочної форми навчання Інституту держави і права Академії Наук СРСР та перейшов на роботу в Україні в адвокатуру.

Став одним з ініціаторів створення Спілки адвокатів України, був членом першого Правління Спілки адвокатів України, головою її комісії з питань майстерності. Занесений у Червону книгу адвокатури України.

Василь Попелюшко брав активну участь у відродженні та розбудові «Острозької академії». У 1996 році став організатором правничого факультету в університеті, де й викладав. А згодом тривалий час очолював Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського.

У 2016 році Василь Попелюшко отримав почесне звання «Заслужений юрист України» «за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм».

Колом наукових інтересів Василя Попелюшка були проблеми кримінального процесу, кримінального права, адвокатури та судоустрою. Він є автором близько 100 наукових публікацій, серед яких є монографії та навчальні посібники.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень