Помер редактор журналу «Перець», письменник Олег Чорногуз

Останні хвилини життя сатирик провів в одній з лікарень Вінниці

На 87-му році життя помер журналіст, редактор журналу «Перець», письменник Олег Чорногуз.

Про це повідомила його онука, поетка, військова Ярина Чорногуз.

Як уточнив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський, письменник тяжко хворів.

— Годину тому в обласній лікарні Вінниці, після важкої хвороби на 87-му році життя пішов у далеку дорогу відомий український письменник, король гумору та сатири, кавалер двох орденів Ярослава Мудрого Олег Федорович Чорногуз, – йдеться в дописі.

Олег Чорногуз — член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України. Був редактором журналу «ВУС», автором численних книжок гумору та сатири.

У 1963 році Чорногуз став завідувачем відділу сатири та гумору газети «Вінницька правда». З 1964 по 1983 роки — старший фейлетоніст, завідувач відділу фейлетонів журналу «Перець». До 1986 був завідувачем редакції прози, директором видавництва «Радянський письменник». З 1986 по 1987 — головний редактор журналу «Перець». Був делегатом XXXIX сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від України (1984 рік, Нью-Йорк).

Олег Чорногуз народився 5 квітня 1936 року в селі Іванів на Вінниччині. У 1964 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка, навчався на факультеті журналістики. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень