Помер після звільнення: орки три дні катували українського письменника і журналіста

В його будинку знайшли пам’ятні фото з українськими захисниками, членський квиток НСПУ та інші «докази фашизму»

Капітан 1 рангу, письменник і журналіст Євген Баль помер після триденного катування рашистськими орками. Письменник не дожив 6 днів до 79-річчя.

Про це повідомив представник Національної спілки письменників України Павло Кущ.

Публіцист, письменник, автор книг «Меридіани штурмана Барка», «Фарватер не відомий», «Хроніки пса Филимона» жив у селищі Мелекіне, що поблизу Маріуполя. Євген Баль більше 30 років служив на підводних човнах Північного та Тихоокеанського флотів, не раз ходив в автономні плавання.

З 2014 року письменник активно волонтерив в Приазов’ї, часто зустрічався з морпіхами, прикордонниками та іншими захисниками України. За період російсько-української війни він написав багато художніх творів та журналістських матеріалів про гібридну війну.

До письменника додому загарбники прийшли 18 березня. Під час обшуку в його будинку знайшли пам’ятні фото з українськими захисниками, членський квиток НСПУ та інші «докази фашизму». Три дні над ним жорстоко знущалися.

- Він підтвердив, що його добряче побили за ці три дні і є важкі ушкодження, але запевнив, що обов’язково одужає, — пригадує Павло Кущ.

Офіцера окупанти відпустили 21 березня зі словами «нє воюєм с вєтєранамі флота СССР». Але він не зумів оговтатися після нелюдських знущань — його серце зупинилося.

Джерело: Armyinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень