«Цей світ рухають науковці», - вчений і високопосадовець з Рівненщини

З днем Науки

Юрій Полюхович. Фото з його ФБ-сторінки.

Окрім дня Європи, сьогодні святкують і день Науки.

Перший заступник міністра освіти і науки родом з Рівненщини Юрій Полюхович розповів про те, як починався його шлях до науки. Високопосадовець до того, як потрапити до Камбіну займався дослідженням культури майя та очолював ГО «Науково-дослідна фундація». Відомий тим, що у неповних 20 дешифрував ієрограф майя — алай, який не зрозуміли інші вчені​.

Перший, український вчений, який написав наукове дослідження про класичних майя та зробив дисертацію українською мовою. 

Народився у Костополі й ще у дитинстві почав захоплюватися історією:

Сьогодні в Україні святкують День науки.

Наука - це все моє життя. Без науки я не уявляю його ні до цього моменту, ні після. Хоча життя моє за майже 40 років складалося по-різному.

Захоплюватися наукою я почав ще в 9 років. Спершу це були дослідження стародавнього Єгипту, але швидко зрозумів, що там вже майже все розгадано, а мене манили загадки. Потім були Шумер та Вавилон, де писемна спадщина теж детально досліджена вченими. Тоді переключився на цивілізації давньої Америки, насамперед, культуру майя - там таємниць вистачить ще на тисячі дослідників.

Але попри це спочатку отримав професію “для батьків” - вивчився на бухгалтера та економіста. І це мені в житті потім дуже допомогло. Але в цей час я не полишав досліджень і мріяв про істфак та наукові експедиції. Все це потім таки прийшло в моє життя - магістратура Могилянки, захист кандидатської в КНУ Шевченка, десятки експедицій в Мексику, Гватемалу, Беліз, Гондурас…

Фото "Українська правда".

До чого це я? Багато хто думає, що наука - це щось нудне і нецікаве, що живе в інститутах чи академіях.

Насправді, я не зустрічав у житті нічого цікавішого за науку. Бо це - розгадування таємниць, яку сферу ви не досліджували б. Кожне, навіть маленьке відкриття - це відкриття загадок Всесвіту, нашого минулого і майбутнього.

Наука - всередині кожного нас. І вона ж навколо. Цей світ рухають науковці. І саме тому #НаукаВажлива

Зі святом! 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень