Полуничний торт з йогуртовим суфле (РЕЦЕПТ)
Буде смачно
Сезон полуниці у розпалі. Тож пропонуємо вам приготувати смачний тортик, який, до того ж, не дуже калорійний.
На торт треба прості продукти і трохи часу.
Інгредієнти
- желатин швидкорозчинний - 45 г,
- молоко -200 мл,
- йогурт полуничний - 1 л,
- желе полуничне - 90 г (1 пакет),
- вода - 400 мл,
- печиво пісочне - 250 г,
- масло вершкове - 60 г,
- полуниця - 1 кг
- цукор - 100 г.
Желатин заливаємо молоком кімнатної температури і залишаємо на 15-20 хвилин. Печиво подрібнюємо у блендері або руками. Вершкове масло кімнатної температури додаємо до печива, і все ретельно перемішуємо.
Форму для випікання застилаємо харчовою плівкою і викладаємо в неї суміш печива і масла. Утрамбовуємо масу і ставимо форму в холодильник.
Миємо полуницю. Обсушуємо ягоди паперовими рушниками, а потім приблизно 300 грамів ягід відкладаємо в окрему тарілку. Їх потрібно розрізати навпіл. Половинки полуниці викладаємо, притискаючи до бічних стінок форми, а по центру складаємо цілі ягоди. Набряклий желатин трохи підігріваємо, щоб він розтанув, а потім охолоджуємо і вливаємо в полуничний йогурт. Ретельно все перемішуємо. Йогурт із желатином (половину маси) вливаємо у форму з печивом і ягодами. Рідина має покрити полуницю.
Відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин (до повного застигання). Потім вливаємо іншу частину йогурту. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Тепер приготуємо полуничне желе. Для цього в сотейнику доводимо до кипіння воду. Всипаємо сюди желе. Перемішуємо все вінчиком до однорідності, охолоджуємо і вливаємо в форму, в якій застигло йогуртове суфле. Декоруємо наш десерт половинками полуниці і листочками м'яти. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
Джерело - OBOZREVATEL
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ