Полуничний торт з йогуртовим суфле (РЕЦЕПТ)

Буде смачно

Сезон полуниці у розпалі. Тож пропонуємо вам приготувати смачний тортик, який, до того ж, не дуже калорійний. 

На торт треба прості продукти і трохи часу.

Інгредієнти

  • желатин швидкорозчинний - 45 г,
  • молоко -200 мл,
  • йогурт полуничний - 1 л,
  • желе полуничне - 90 г (1 пакет),
  • вода - 400 мл,
  • печиво пісочне - 250 г,
  • масло вершкове - 60 г,
  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 100 г.

Желатин заливаємо молоком кімнатної температури і залишаємо на 15-20 хвилин. Печиво подрібнюємо у блендері або руками. Вершкове масло кімнатної температури додаємо до печива, і все ретельно перемішуємо.

Форму для випікання застилаємо харчовою плівкою і викладаємо в неї суміш печива і масла. Утрамбовуємо масу і ставимо форму в холодильник.

Миємо полуницю. Обсушуємо ягоди паперовими рушниками, а потім приблизно 300 грамів ягід відкладаємо в окрему тарілку. Їх потрібно розрізати навпіл. Половинки полуниці викладаємо, притискаючи до бічних стінок форми, а по центру складаємо цілі ягоди. Набряклий желатин трохи підігріваємо, щоб він розтанув, а потім охолоджуємо і вливаємо в полуничний йогурт. Ретельно все перемішуємо. Йогурт із желатином (половину маси) вливаємо у форму з печивом і ягодами. Рідина має покрити полуницю.

Відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин (до повного застигання). Потім вливаємо іншу частину йогурту. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Тепер приготуємо полуничне желе. Для цього в сотейнику доводимо до кипіння воду. Всипаємо сюди желе. Перемішуємо все вінчиком до однорідності, охолоджуємо і вливаємо в форму, в якій застигло йогуртове суфле. Декоруємо наш десерт половинками полуниці і листочками м'яти. Відправляємо в холодильник до повного застигання.

Джерело -  OBOZREVATEL

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень