Польща анульовує 160 000 дозволів на в'їзд для українських вантажних перевезень

Разом з тим, до 15 листопада мають надати 15 тисяч додаткових

З наступного вівторка, 12 листопада, Польща анульовує 160 тисяч дозволів на вантажні перевезення з України, дійсні у 2019 році. Про це за результатами переговорів України з Польщею інформує управління Укртрансбезпеки у Рівненській області:

За рішенням Змішаної комісії з 12 листопада 2019 року анулюються 160 000 дозволів Республіки Польща на в’їзд.

 

Для повернення в країну реєстрації транспортного засобу у перевізників є час до 31 грудня 2019 року, йдеться у повідомленні.

Водночас, найближчим часом Україна має отримати додаткових 15 тисяч дозволів, пояснює начальник управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Тарас Наконечний:

- Вони їх з 12 числа анулюють. Наскільки я розумію, пов’язано це з тим, що десь хтось їх там незаконно купив чи якісь махінації були з ними.

 

Вони їх зараз анулюють, і по тих дозволах вже після 12 листопада Польща не пускатиме у свою країну. Ці дозволи є номерними бланками, вони у них зареєстровані.  

 

Коли цю квоту анулюють як використану, Польща додатково видасть ще 5 тисяч дозволів – у рахунок цього року. Їх передадуть Україні на початку листопада.

 

Ще 10 тисяч польських дозволів українські перевізники отримають завчасно - у рахунок квоти наступного року. Бо дозволи на 2020 рік мають використовувати з 1 січня, але Польща дасть 10 тисяч дозволів, які можна буде використовувати раніше.

Дозволи на 2020 рік Польща має передати до 15 листопада.

Разом з тим, Україна намагатиметься домовитися про збільшення квот на наступний рік:

- Підтверджено домовленості щодо здійснення попереднього обміну дозволів на 2020 рік на рівні 2019 року - 160 000.

 

Українська сторона і надалі наполягатиме на встановленні квоти дозволів щонайменше на рівні 200 000.

 

Під час зустрічі Міністрів інфраструктури обох країн, яка має відбутись наприкінці листопада, Міністр інфраструктури України наполягатиме на дотриманні прав українських перевізників та забезпеченні вільного руху товарів.

Проте, найімовірніше, умови та порядок отримання дозволів на вантажні перевезення найближчим часом змінять. Як інформує Укртрансбезпека

7 листопада відбудеться засідання Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку територіями іноземних держав, під час якої буде визначена процедура оформлення додаткових дозволів Республіки Польща.

 

Рішення щодо процедури буде оприлюднено на сайті Міністерства інфраструктури.

 

Буде також утворено спільну робочу групу щодо обміну досвідом з розподілу дозволів.

Поки ж черг на кордоні з Польщею майже немає – через відсутність цих дозвільних документів - вантажівки змістилися на кордони з іншими країнами, говорить Тарас Наконечний:

- Тут іще одна проблема виникла з цієї ситуації, що немає польських транзитних дозволів: всі вантажопотоки, які йшли у країни Європи через Польщу транзитом, пішли зараз через словацький і угорський кордони.

 

І там черги до 7 км. Люди стоять по тижню.

 

По 400 машин стоїть на кожному кордоні.  

Україна з Польщею видають рівнозначну кількість дозволів, пояснює Тарас Наконечний. Проте, враховуючи, що українські перевізники більше їздять за кордон, нашу квоту вичерпують швидше.

Відстоюючи інтереси своєї держави, поляки таким чином пропонують, щоб українські фірми користувалися послугами польських перевізників. Проте це орієнтовно на 40% дорожче.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень