Польща скасувала виплати на харчування та проживання українців. Що чекати з 1 липня

Також змінюються вимоги щодо працевлаштування

Мільйони українців знайшли прихисток у Польщі, тікаючи від війни. В перші місяці українців намагалися максимально забезпечити усім необхідним. Головним чином – їжею та житло.

Проте, вже з 1 липня Польща скасовує виплати допомоги у розмірі 40 злотих на день на харчування та проживання для українських переселенців.

 

Змінюються в середині літа й вимоги щодо працевлаштування українців.

Виплати продовжать тим громадянам Польщі, які приймають у себе неповнолітніх, вагітних або багатодітних жінок.

На сьогодні українцям у Польщі дозволили працювати без дозволу на роботу. Роботодавцям достатньо повідомити службу зайнятості про те, що така особа працевлаштована. Тепер же польські роботодавці мають надавати інформацію про робочий час працевлаштованого українця та вказувати розмір оплати його праці. З 1 липня все має бути офіційно.

З початку війни, коли українці масово тікали до Польщі, в країні почали частіше фіксувати порушення трудового законодавства. Саме з цієї причини з липня посилиться контроль за роботодавцями прикордонної служби та Національної інспекції праці.

У Польщі розраховують на те, що скасування допомоги стимулюватиме українців влаштовуватися на роботу.

Після чотирьох місяців всебічної підтримки уряду польська влада сподівається, що українські громадяни почнуть самі заробляти собі на житло та харчування. При цьому для них залишається багато соціальних пільг, право на отримання допомоги з безробіття, безплатна медицина та освіта.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень