Полька просить Зеленського ексгумувати 18 загиблих під час Волинської трагедії: Їхні рештки – на Рівненщині

Кожна людина повинна мати право на гідне безумовне поховання (с)

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Президентка Товариства польсько-українського примирення Кароліна Романовська звернулася до президента України з проханням ексгумувати людей, які загинули під час Волинської трагедії.

18 людей, серед яких є і родичі президентки, поховані у селі Угли, що на Рівненщині. Відомо, що інститут національної пам'яті Польщі вже дев'ять разів звертався з проханням про ексгумацію жертв Волинської трагедії, проте Україна відмовляла. Як буде цього разу – невідомо.

Розв'язання волинського питання — це єдиний спосіб забрати пропагандистське паливо Росії. Звичайно, Росія використовує тему Волині, але водночас ми вважаємо, що блокувати ексгумації скрізь просто недоцільно.

 

Кожна людина повинна мати право на гідне безумовне поховання. Цього разу ми отримаємо згоду президента Зеленського чи Андрія Єрмака? Побачимо, — розповіла Кароліна Романовська.

До слова, 1943 року на землях довоєнного Волинського воєводства Польщі розгорілася кривава міжетнічна драма, названа згодом Волинською трагедією в Україні, натомість у Польщі – Волинською різнею. Тепер це території Рівненської, Волинської та півночі Тернопільської областей.  

За польськими підрахунками, під час цієї трагедії з польського боку загинуло щонайменше 36 543 — 36 750 осіб, з яких понад 19 000 — зі встановленими прізвищами.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень