Поліцейські продавали зброю через месенджери. Клименко розформував дозвільну службу (ВІДЕО)

Власників зброї перевірять

Внутрішня безпека Нацполіції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю. З 1 березня дозвільна служба розформована. Про це Радіо Трек стало відомо з допису Національної поліції.

Понад пів року працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції перевіряли роботу підрозділів контролю за обігом зброї. І виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це - і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані «травмати» - пристрої для відстрілу гумових куль.

Ігор Клименко зазначає, що дозволи видавали з грубими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя.

 

Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше ніж 2 тисячі випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи, - повідомив Ігор Клименко.

 

Внутрішня безпека Нацполіції викрила дев'ять працівників поліції, які організували схему та брали участь у ній. Серед них - посадовці Центрального апарату Національної поліції та працівники у регіонах.

Зі служби звільнено першого заступника начальника профільного департаменту та начальника дозвільної системи поліції. Також звільнено п'ятьох відповідальних співробітників у регіонах.

 

1 березня Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї. Усі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби.

Завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками.

Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю - вилучено.

Голова Нацполіції наголосив, що серед замовників послуги були і працівники правоохоронних органів, і депутати різних рівнів, і представники органів державної влади.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень