Оприлюднили ПОВНЕ відео резонансного затримання на Макарова у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

Його надали патрульні

Затримання порушника. Скрін із відео, яке опублікували в соцмережах

Цей інцидент стався у понеділок, 18 травня.

Біля НВК №19, що на вул. Макарова у Рівному, пиячили троє молодих людей. На зауваження перехожих вони не реагували, поводилися агресивно. Через це заявниця викликала на місце події копів.

Згодом у соцмережах з'явилося коротке відео, на якому поліцейські впускають із рук порушника і той падає обличчям на асфальт.

Що ж насправді відбувалося того дня на території школи - стало відомо «Суспільному». На їхній запит поліція надала відео з бодікамер патрульних, які затримували рівнянина:

 

Позиція поліції

 

Заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андрій Ліснічук повідомив «Суспільному», що виклик був о 17:30.

Троє чоловіків розпивали алкогольні напої у громадському місці. Двоє погодилися їхати до відділку поліції для оформлення адмінматеріалів, а третій, посилаючись на те, що не може чи то не хоче, відмовився їхати з поліцейськими.

Молодики, які розпивали алкоголь на території навчального закладу. Фото "Суспільного"

Поліцейськими після неодноразових вимог і попереджень про застосування сили, була здійснена спроба фізичного контакту з метою його затримання. Однак, як ми можемо бачити на відео в Instagram, громадянин відмахнувся від поліцейських, що спричинило повторне застосування фізичної сили, в ході якого він впав на землю, – коментує керівник патрульних.

За словами Андрія Ліснічука, оскільки подія набула резонансу – в управлінні призначили службове розслідування. Мають оцінити також пропорційність та інтенсивність поліцейського заходу примусу. Також будуть встановлювати, чи впав чоловік виключно через дії поліцейських, чи через попередню травму, на яку він скаржився.

Заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андрій Ліснічук

Також Андрій Ліснічук повідомив, що на цього рівнянина склали вже третій за цей рік протокол через розпивання алкоголю у громадському місці.

Патрульних, які брали участь у затриманні, від служби не відсторонювали, у їх діях є ознаки дисциплінарного проступку, але оцінку їм дадуть вже за результатами службового розслідування, – зауважив Андрій Ліснічук.

Аналізує їхні дії і прокуратура, на запит якої патрульні надали відеоматеріали.

 

Юридична оцінка

 

Коментар з цього приводу журналісти взяли і в незалежного адвоката Валентина Дупака.

Адвокат Валентин Дупак. Фото з фейсбук-сторінки

За його словами, порушення у діях поліцейських немає, але поводяться вони з чоловіком досить грубо:

Вони його, звичайно, попередили, що щодо нього буде застосована сила і спецзасоби. І вони застосовують, як на мій погляд, то досить таки грубо. Але фактично порушення немає.

 

По-перше, вони надягають кайданки згідно з інструкцією, правильно. Вони одразу його кидають на землю. Але кидають його з такою силою, що він аж летить обличчям. Тобто вони досить грубо поводяться, вони його не били, але все одно досить грубо. Морально-етично, професійно – я допрацьовував би, щоб емоції не так сильно брали гору, – прокоментував відео адвокат.

Нагадаємо, що частина рівнян обурилася діями поліцейських і переконана, що вони перевищили службові повноваження. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень