Поліцейським та військовим в тилових регіонах можуть повернути премії у 30 тисяч гривень

А окремим категоріям взагалі збільшити до 100 тисяч гривень

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, в якому пропонують повернути додаткову щомісячну винагороду українським захисникам.

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гідного рівня оплати праці осіб, які виконують обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України.

Проєкт передбачає внесення змін до законів «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про Національну поліцію» та Кодексу цивільного захисту.

Нагадаємо, у лютому премії у 30 тисяч гривень лишили тільки для тих військових і правоохоронців які безпосередньо виконують бойові – спеціальні завдання.

Така суттєва зміна порядку і розмірів виплати грошового забезпечення у період активних бойових дій негативно впливає на бойовий дух армії та, як наслідок, на обороноздатність держави, - йдеться у пояснювальній записці до ініціативи.

Документ пропонує повернути доплати:

  • військовослужбовцям
  • особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту
  • поліцейським

На період дії воєнного стану їм виплачується додаткова винагорода в розмірі 30000 гривень не залежно від покладених на таких осіб завдань чи районів проходження служби.

Для осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях або працюють в районах бойових дій, зокрема й на тимчасово окупованій території розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах, - пояснюють автори документа.

ОБМЕЖИТИ З/П ЧИНОВНИКІВ, СУДДІВ, ПРОКУРОРІВ?

Аби не «проїсти» у Держбюджеті дірку, своєрідну «стелю» зарплат пропонують встановити чиновникам всіх рівнів, народним депутатам, прокурорам, працівникам НБУ і взагалі всім працівникам, чию зарплату регулюють спеціальними законами.

Розмір «зарплатної стелі» - 10 мінімальних зарплат, тобто максимально 67 тисяч гривень.

Законопроєкт зареєстрований 2 березня 2023 року. Поки не відомо чи дійдуть до його розгляду у сесійній залі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень