Покладіть це до шафи: міль повилітає як ошпарена

Надійні і перевірені засоби від молі

Міль в шафі може з’явитися з декількох причин:

  • неправильне зберігання речей;
  • “міграція” через вікно чи вентиляційний отвір;
  • ви можете принести її разом з пакетами з магазину або навіть на одязі.

Що робити, якщо в шафі завелася міль?

Перш за все необхідно витягнути речі з шафи, випрати і просушити їх. Також потрібно помити полиці з використанням мила чи краплі ароматичної олії.

Пам’ятайте, що міль обожнює бруд і запах поту. Та є аромати, які комахи терпіти не можуть. Наприклад, лаванда чи часник. Можете розкласти між речами гілочку квітки чи голівки часнику, і міль миттєво покине шафу.

Також “непрохані гості” ненавидять запах цитрусових. Розкладіть шкірки лимону, мандарину, грейпфруту чи апельсину в шафі. При цьому важливо зберігати речі в герметичних пакетах та регулярно проводити провітрювання, адже міль обожнює сирість.

Окрім того, гарно працюють кавові зерна, адже це ще один аромат, від якого міль кулею вилетить з оселі. Можна покласти жменьку зерен в тканинний мішечок і залишити на поличках шафи.

Ви будете здивовані, але улюблений засіб всіх бабусь, а саме господарське мило – також в топі ефективних засобів, які відлякують міль. Для цього необхідно порізати мило на шматочки та розкласти їх між одягом на поличках.

Цей метод також підходить у випадку, якщо міль завелась на кухні, адже господарське мило не має стійкого запаху і не псує продукти.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: міль
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень