Показники лічильника відтепер повідомляти не треба: енергетики самі все побачать

Йдеться про тих, кому встановлять нову автоматичну систему

«Рівнеобленерго» встановлює спеціальну автоматичну систему обліку, що дозволяє споживачеві отримати розгорнуту картину енергоспоживання і домогтися раціональної витрати енергоносіїв. Система має назву АСКОЕ, про її переваги для абонентів розповідає речник «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

- Система АСКОЕ призначена, в першу чергу, для точного виміру спожитої або переданої енергії, і ці цифри зберігатимуться в системі. Тобто, споживачеві не потрібно буде ні вносити показники лічильника в «особистому кабінеті», ні за допомогою кол-центру чи СМС-повідомлень - ці дані автоматично надходитимуть до «Рівнеобленерго». Це також означає, що до споживачів не будуть навідуватися контролери.  

Тобто, за допомогою приладів виміру можна буде проаналізувати використання електроенергії навіть за періодами часу.

Тобто, рівняни зможуть контролювати споживання електроенергії у своїх домівках.

Систему уже почали встановлювати, зокрема у районі Басово Кута.

У 2017-му до АСКОЕ будуть під’єднані прилади обліку

у восьми багатоповерхівках Рівного - у чотирьох будинках на вулиці С. Бандери, трьох – на вулиці Відінській та на проспекті Генерала Безручка.

А також у приватному секторі обласного центру на вулицях:

Басівкутській, Залізничній, Погоринській, Біляшівського, М. Несвицької, Садовій, Радивилівській, Пекарського, Волинській, Тернопільській, Симиренка, Каховській, Руській, Пчілки, Лікарняній, Орлика, Кобзарській, Буковинській, Новобармацькій, Костромській, Степанишина, Горбачевського, Стефановича, Борового, на бульварі Б. Хмельницького.

Крім того, до АСКОЕ будуть приєднані понад 4 тисячі споживачів у Рівненському районі:

у селах Корнин, Колоденка, Червоні Гори, Глинки, Біла Криниця, Городище.

Між тим, у «Рівнеобленерго» додають, що порядок розрахунку за електроенергію не зміниться. А систему підприємство встановлює за власний кошт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень