«Погіршало після уколу»: нові деталі загибелі дитини в лікарні Рівного

Їх розповіли рідні

Як писав Радіо трек, 11 серпня у центральній міській лікарні Рівного помер 10-річний Богдан Скиданчук, якому на голову впала штанга. 

Перед цим, 7 серпня, хлопчик, будучи у бабусі, зайшов у гараж, де старші брати влаштували собі міні-спортзал. І вирішив спробувати підняти штангу, яка перебувала на спеціальній стійці.

 

Але сил не вистачило і дитина впала, вдарившись головою об бетонну підлогу. А на обличчя їй впала штанга. 

В лікарні запевняли, що небезпеки життю дитини нема  

Молодший брат, який був разом з Богданом, кинувся за батьком. Той відразу відвіз Богдана в центральну міську лікарню Рівного.

Нейрохірург батька заспокоїв, оглянувши результати комп'ютерної томографії. Мовляв, є незначний перелом черепа. Але операцію робити не треба, кістки зростуться самі.

 

А ось зламані лицеві кістки та ніс доведеться оперувати.

Маму до хлопчика пустили тільки зранку. Він розмовляв, навіть жартував, просився сам до туалету. Йому, за рекомендацією медиків, давали нурофен, щоб зменшити головний біль.

Рідним не назвали зразу препарат, який вкололи Богдану

Хресна Богдана Олена Берестова розповіла, що ввечері хрещенику стало гірше. Медсестри запитали, чи є у родичів димедрол. Ампул у них не було, тому медики вкололи свої ліки.

Рідні покійного хлопчика вважають, що Богдану щось не те вкололи. Бо медсестра прийшла у палату з наповненим шприцом і ввела рідину з нього у вену дитині.

Богдану стало дуже погано. Він кричав: так йому боліло. Медики ввели ще якийсь препарат, хоча мама протестувала проти такої кількості ліків. Що це були за ліки - рідним не повідомили.

Богдан став нервовим, медсестри тримали його за руки і казали, що він мусить заснути. А він стиснув кулак непрацюючої руки, розірвав рукавичку в однієї з медсестер", – розповідає Олена.

Дитина затихла, змінилося її дихання, а на шиї та обличчі з'явилися червоні плями. Медики запевняли, що все нормально.

Коли в палаті вимкнули світло, мама почула, що син глибоко зітхнув і затих. Потім почав синіти, а язик став дуже набряклим.

Мама запідозрила алергію на медпрепарат

Мама Богдана вибігла в коридор, кричала, ставала на коліна перед медиками, щоб врятували сина. Казала, що це алергія на медпрепарат.

Медсестри на каталці відвезли Богдана у реанімаційну палату. Маму не впустили.

Під дверима вона почула, як медсестри в реанімації питали: «Що ви йому вкололи?» Богдана під'єднали до апарату ШВЛ і знову повезли на КТ, яке виявило набряк обох півкуль мозку.

Приїхав хірург Сергій Підлісний, який десь за півдоби перед цим запевняв, що з Богданом все добре і що його життю нічого не загрожує. Рідні кинулися до нього. Він пояснив, що набряк мозку може швидко розвинутися. 

Коли ми сказали, що дитині щось вкололи, медики почали кричати, мовляв, чого ви причепилися до цього уколу, у вас дитина вмирає, треба її рятувати, - розповідає хресна Богдана.

9 серпня, після операції з трепанації черепа Богдан не прийшов до тями. Медики радили дати згоду на донорство органів дитини. Бо, мовляв, мозок її помер. 

У п'ятницю, 11 серпня, близько 17-ї години Богдан помер.

Що вкололи дитині?

Рідні вважають, що хлопчик помер через укол, який викликав у нього сильну алергію, набряк та смерть.

Медики відмовлялися назвати препарат, який ввели хлопчику. Лише після наполягань родичів повідомили, що це був транквілізатор «Сибазон».

 

Він вибірково пригнічує почуття страху, емоційної напруженості, тривоги і занепокоєння і застосовується переважно для лікування хворих із невротичними і неврозоподібними розладами.

Медики запевняють, що все робили правильно.

Зараз мама Богдана ходить до лікарні з портретом сина, стає в коридорі. Лікарі, медсестри, санітарки – всі мовчки проходять повз. Справу розслідує поліція.

Джерело: Обозреватель 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень