«Погано стало після результатів ПЛР-тесту», - як без симптомів хворіють на COVID-19

Не секрет, що багато людей перенесли хворобу без симптомів

Фото ілюстративне

Відомий у Рівному лікар-анестезіолог Павло Сільковський поділився історією знайомого:

Телефонує мені знайомий. Молодий, здоровий чоловік, щоб ви розуміли. Веде активний спосіб життя, керує бізнесом, щедро допомагає лікарням у нинішній ситуації:

Павло Сільковський

- Павло Миколайович, маю не дуже приємну новину!
- ?!
- Маю таку можливість, вирішив зробити собі ПЛР-тест на коронавірус, виявився позитивним!
- А які скарги, самопочуття як, які симптоми?
- Та ось, як тільки повідомили про результати, то стало трохи зле. А до того — нічого абсолютно. Ні скарг, ні температури, ні безсилля.
- Ну, що ж, вітаю! Пережити цю біду безсимптомно, мабуть, найкраще, про що можна мріяти.

Контактую пізніше, уточняю - все нормально, як і було.

Фото ілюстративне

Натомість інший дуже добрий знайомий, близький мені чоловік, ще зовсім не літня людина, лежить в реанімації у важкому стані. Діагноз: коронавірус, ускладнений пневмонією. В цього знайомого букет серйозних супутніх захворювань.

Лікар також порадив усім берегти своє здоров’я:

- Ніхто не знає краще за вас, до якої групи здоров‘я ви належите, якими хворобами часто чи постійно хворієте.

 

І якщо ви не можете похвалитися добрим здоров‘ям, то не робіть із себе великих героїв і не йдіть туди, звідки можете повернутися хворими.

 

Але якщо вік не старий і здоров‘я добре, то знайдіть собі якесь інше заняття, відмінне від того, щоб думати про окремий вид малесенького скупчення генетичного матеріалу, вкритого білковою оболонкою. Щоб не страждати морально після результатів, яких можна було і не знати.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Цікаво, що про безсимптомних хворих напередодні розповідав очільник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

- Хворі у яких діагностували коронавірус, але хвороба протікає без симптомів, повинні перебувати на самоізоляції. Такий пацієнт отримує профілактичне лікування, тому що інтоксикації у людини немає. Скільки таких людей на Рівненщині – зараз складно сказати.

 

Інше питання — серед населення є багато безсимптомних хворих, у яких хворобу ще не виявили. І саме ці люди несуть загрозу. Аби убезпечити себе від зараження, людям краще носити маски чи респіратори, користуватись антисептиком, уникати масових скупчень.

 

Власне через те, що в суспільстві багато невиявлених хворих, безсимптомних в тому числі, впроваджений карантин.

Нагадаємо, нині на Рівненщині зареєстровано 795 випадків захворювання на коронавірус. З них 18 летальних і 100 людей одужало. Понад чотири з половиною сотні — а саме 457 — підозр на коронавірус нині перевіряють епідеміологи Рівненщини.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень