Подивіться на свої ноги: лікарі назвали ознаки підвищеного цукру і діабету

Стопи можуть сигналізувати про підвищення рівня цукру в крові та розвиток діабету 2 типу. Це порушення викликають гіперглікемію, симптоми якої можуть проявлятися саме на ступнях людини.

Лікарі розповіли, які саме симптоми можуть говорити про підвищення рівня цукру і діабет.

Про це повідомляє Радіо ТРЕК з посиланням на Medicforum.

При розвитку діабету 2 типу з'являється порушення вироблення інсуліну – гормону, який регулює рівень цукру в крові. І часто перші прояви з'являються на ногах.

Особливо яскраво ці симптоми виражені при діабетичній невропатії.

Як розповіли фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань, ушкодження периферичних нервів є частим типом ушкодження саме у людей з діабетом і починається воно зі стоп.

Виразки на ногах, інфекції, біль у кістках і суглобах – це ймовірні ознаки, - відзначають фахівці.

Ще одною специфічною ознакою проблем зі стопами може стати втрата чутливості. При високому рівні цукру в крові та діабеті людина може не помітити тиску або травм, що викликають пухирі та інші ураження шкіри з високим ризиком інфікування, а також поява виразок, що погано загоюються.

Дуже важливо при виявленні будь-яких симптомів діабету 2 типу або підвищеного рівня цукру в крові, як можна швидше звернутися за консультацією до фахівця.

Своєчасна терапія знижує ризик виникнення інших проблем зі здоров'ям.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень