Подорожчання проїзду у маршрутках на Рівненщині буде з 1 листопада чи з 1 грудня?

Кажуть, перевізники вже рахують вартість нового квитка

Напередодні перевізники збиралися і вирішували, на скільки й коли піднімати плату за проїзд у міжміських та приміських маршрутках. Про це повідомляв президент ГО «Союз перевізників України» Валентин Демчук

Виданню «ОГО» Валентин Демчук сказав таке:

Перевізники вирішили, що кожен зробить розрахунки і прийме рішення, на скільки збільшиться плата за проїзд. За різними напрямками вартість подорожчає по-різному. Загалом більше буде відомо, коли перевізники все розрахують. Можна припустити, що вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах подорожчає приблизно на 20 відсотків. Планують, що вартість проїзду подорожчає починаючи з 1 листопада. Саме на цю дату друкують оголошення про подорожчання проїзду.

Та ситуація, схоже, складається неоднозначно. Адже начальник обласного департаменту інфраструктури та промисловості Федір Мисюра заперечує можливість підняття цін на проїзд у маршрутках. Каже, про те, що піднімається тариф і на скільки саме - не відомо. Зауважує, що ця інформація до чиновників поки що не надходила. А ще Федір Мисюра пообіцяв зробити все, щоб вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах не підвищувалася. Принаймні з 1 литсопада, як про це каже представник перевізників.

 Ось, що сказав Федір Мисюра журналісту «Радіо Трек»:

Сьогодні питання підняття цін на проїзний квиток – не актуальне. У людей і так немає грошей, у них інші проблеми. Звісно, очікується, що з першого грудня буде мінімальна зарплата 5 тисяч і виростуть податки, і тоді буде видно, що з вартістю пального буде. Але сьогодні підняття цін – це однозначно не актуально.

А ще Федір Мисюра підтвердив інформацію про те, що перевізникам не потрібен дозвіл влади на підвищення вартості проїзного квитка.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів від 25 березня 2015 року, перевізники самі встановлюють тарифи на приміські, міжміські перевезення та перевезення по області. При формуванні плати за проїзд перевізники мусять керуватися наказом Міністерства транспорту і зв’язку.

Нагадаємо, проїзд на міжміські та приміські перевезення дорожчав на початку 2017 року. А згодом, зокрема у березні, проїзд подорожчав й у міських маршрутках Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень