Податкова амністія в Україні: що декларувати, а що можна упустити

Та скільки доведеться сплатити за легалізацію своїх «сірих» доходів

Українців готують до податкової амністії, або заповнення так званої нульової декларації. Легалізувати свої «сірі» доходи українці зможуть у разі, якщо Верховна Рада підтримає президентський законопроєкт. Радіо Трек з посиланням на матеріали «Сьогодні» повідомляє, що підлягає декларуванню, а що ні.

Декларуванню підлягають:

  • валютні цінності (крім готівки);
  • цінні папери;
  • рухоме і нерухоме майно;
  • частки (паї) у майні юридичних осіб.

Можна не декларувати:

  • квартиру загальною площею 120 кв. м;
  • житловий будинок площею 240 кв. м;
  • нежитлові будівлі комерційного призначення загальною площею до 60 кв. м;
  • земельні ділянки, розмір яких не перевищує норм безоплатної передачі (для ведення особистого селянського господарства – 2 га, для садівництва – 12 соток, для будівництва житлового будинку – не більше 25 соток в селах, 15 соток в селищах, 10 соток в містах, для гаража – не більше 1 сотки);
  • один транспортний засіб особистого некомерційного користування (крім легкового автомобіля з об'ємом двигуна понад 3000 куб. см та/або ринковою вартістю понад 375 мінімальних зарплат, мотоцикла з робочим об'ємом циліндрів понад 80 куб. см, літака, вертольота, яхти та катери);
  • інші активи сумою менш як 400 тис. грн.

При декларуванні цих об’єктів українці повинні сплатити спеціальний збір. Якщо предмет декларування знаходиться в Україні – це 5% його вартості (крім валютних цінностей на банківських рахунках). Якщо за кордоном – 9% його вартості.

За держоблігації, куплені в період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року, але до подачі декларації, доведеться заплатити 2,5% їхньої номінальної вартості.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень