По скільки отримуватимуть додатково медики з вересня

На доплати в бюджеті уже передбачені кошти

З вересня українські медичні працівники почнуть отримувати додаткові доплати. В бюджеті на це передбачено близько 6 мільярдів гривень.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, -  повідомляє УНІАН. Він нагадав, що середня заробітна плата в системі охорони здоров'я наразі на 30% нижча за середню заробітну плату в Україні.

З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати... Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3560 грн, середній медичний персонал - близько 2500 грн, і молодший медичний персонал - близько 1250 грн, - повідомив міністр.

Степанов наголосив, що доплати є лише "першим кроком". Починаючи з наступного року, в уряді будуть пропонувати радикально підвищити заробітну плату. Відповідні пропозиції щодо суттєвого збільшення видатків на охорону здоров’я вже подані до Міністерства фінансів.

Справедлива заробітна плата – це, якщо ми говоримо про лікаря, то після інтернатури він має отримувати заробітну плату починаючи з 20-25 тисяч гривень, - зазначив Степанов.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень