По мирних містах б’ють ракетами, які Україна передала рф майже 30 років тому

Це була умова гарантій безпеки в рамках Будапештського меморандуму

ФОТО chas.news

Аналіз уламків ракет, якими росія обстрілює українські міста, свідчить, що цю зброю Київ раніше віддав Москві в обмін на гарантії безпеки в рамках Будапештського меморандуму (1994 р.). Розказав про це генерал, заступник начальника розвідки України Вадим Скібіцький.

З дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х роках для перевезення ядерної боєголовки, видалили бойову частину, додавши натомість баласт, щоб приховати факт відсутності корисного навантаження. Цю інформацію підтвердили Пентагон та британська військова розвідка.

З’ясувалося, що ракета була побудована на українському збройовому заводі.

Вадим Скібіцький розповідає, що ракета та бомбардувальник, який її доставив, очевидно були частиною складу зброї, переданої росії Україною у 1990-х роках у рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Українські сили виявили залишки ще двох ракет Х-55, обидві зі знятими боєголовками, і обидві є частиною тієї ж партії озброєнь, яку Україна відправила до росії відповідно до угоди. Такі ракети на думку розвідки використовували як приманку, аби знайти слабкі місця в українській ППО. 

Використання старих крилатих ракет, у тому числі створених в Україні кілька десятків років тому, – це лише один з елементів складного та смертоносного конфлікту, в якому поряд із бойовими діями відіграє роль обман, – зазначили у виданні.

За розрахунками розвідки, рф має ракети ще на три-п’ять хвиль ударів, якщо в одній хвилі буде від 80 до 90 ракет.

Водночас запас високоточних ракет у росії виснажується. Скібіцький зауважує, що російські збройові заводи змогли створити 240 високоточних крилатих ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування Калібр з початку війни, що становить близько 40 нових ракет на місяць. Проте підтвердити це неможливо.

Чотири основні напрямки, з яких росія намагається проникнути в українське небо – посилаючи ракети, летять в Україну з Чорного моря на Півдні, з району Каспійського моря на Південний Схід, від Росії на Схід та Білорусі на Північ.

Під час великомасштабних атак з інтервалом у кілька хвилин РФ випускає до 100 ракет, вони одночасно летять з усіх боків.

З жовтня схеми польотів російських бомбардувальників змінюються, вони обирають обхідні маршрути, щоб уникнути протиповітряної оборони. Але вони не заходять у повітряний простір України, що обмежує їхню ефективність.

Зазвичай українська розвідка має близько години після зльоту російських бомбардувальників з бази, щоб відстежити польоти, перш ніж пілоти дістануться «зони вогню» і запустять ракети.

Нагадаємо, що в рамках угоди 1990-х років, відомої як Будапештський меморандум, Україна погодилася відмовитися від свого ядерного арсеналу – третього за величиною у світі, успадкованого від розпаду Радянського Союзу, – та передати всі ядерні боєголовки Росії для виведення з експлуатації в обмін на гарантії безпеки. Також були передані всі балістичні ракети та стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95.

Зараз РФ застосовує з українських бомбардувальників українські ракети по українських містах.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень